Milota község címere

Milota címere függőlegesen, fekete vonallal hasított, a pajzsláb vízszintes fekete, ívelt vonallal vágott. A felső mező vörös, az alsó kék színű.

  • Az felső jobb oldali mezőben három szál, arany búzaszál lebeg.
  • A bal oldali mezőben egy barna törzsű, zöld leveles diófa, a törzse alatt két szürke színű kard lebeg, hegyük összeér.
  • Az alsó kék mezőt sötétkék hullámos sáv vágja ketté, amiben három szürke színű hal úszik jobb felé. A hullámsáv alatt feketével a község neve olvasható.
Milota község

Milota címerében a víz a Tisza-folyót jelképezi, színe kék. A halak a halászatra utalnak, színe szürke. A diófa a híres Milotai diófákat jelenti. A búza a mezőgazdaságra utal, színe: arany (sárga). A kardok a II. világháborúban elhurcolt és hősi halált halt lakosság előtt tistelegnek, színe: szürke. A Milota község felirat színe fekete.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei