Mindszent város címere

Mindszent címere egyenes állású, alul kerek behajlással csúcsban végződik. Teteje egyenes, felső két sarka lecsapott, két oldalán ívelt bevágás van. A pajzsmező kék színű.

  • A felső pajzsmező közepén egy hegyével felfelé álló XVIII-XIX. századi ekevas van, természetes szürke színnel, plasztikus ábrázolással. Ívelt éle a pajzs bal oldala felé néz. Két oldalán egy-egy függőleges helyzetű, hasával befelé forduló ezüsthal látható, piros úszókkal.
  • Az alsó pajzsmezőben, fentről egy szélesebb, alatta egy keskenyebb, vízszintes hullámvonalú ezüstpólya vágja el.
Mindszent város
Kép: Maczelka-Rónyai JuliPanoramio

A pajzsmező kék színe a levegőt, az eget, a vizet idézi, melyek a tisztaság, az igazságosság és hűség jelképei. Az ekevas az ősi földművelést, Mindszent lakóinak fő foglalkozását jelzi, a két hal pedig az alapító hét halászcsaládra is utalva az ősi halászatot jelképezi. A szélesebb hullámvonalú ezüstpólya a kanyargó Tiszát, a keskenyebb a Kurcát jelenti, mint a város földrajzi adottságát a két folyó találkozásánál, valamint a halászat és a kompátkelés színterét.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei