Mindszentgodisa község címere

Mindszentgodisa címere normál címerpajzs, fekete-sárga-fekete keretben, amit két egymásra merőleges fekete vonal négy mezőre oszt.

  • A jobb felső mező kék színű, három vízszintes, egyre kisebbedő zöld színű vonal jelzi a szántóföldet. Ebből különböző nagyságú, közepe felé kisebbedő összesen öt sárga színű kalász nő ki.
  • A bal felső mező piros színű, benne fehér színű, szürke tetejű, stilizált római katolikus templom áll két ablakkal. A templom alatt a három fekete vonal a földet jelképezi.
  • A jobb alsó mező piros színű, benne fehér és szürke sziklahegyek láthatók, melyeken szürke színű bástya áll, három fokkal.
  • A bal alsó mező kék színű, benne állított sárga színű csoroszlya és ekevas, alatta zöld levelű piros termésű galagonyaág látható.

A pajzs tetején fekete nagybetűkkel: Mindszentgodisa.

Mindszentgodisa község
Kép: denes.balazsPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei