Mocsa község címere

Mocsa község címere álló pajzs, csücskös talpú, egyenes oldalú, felül kissé ívelt, homorú pajzs, amit egy balról jobbra dőlő, ezüstpólya oszt kétfelé átlósan.

  • A címer jobb oldali felső részén, kék alapon öt vörös szív, mely egymás alatt két sorban, felül kettő, alatta három vörös szív helyezkedik el. A két sor között fekete színű nyomtatott nagy betűkkel P+A+X felirat áll. A betűk között egy-egy aranykereszt, a vörös szívek tetején arany lángnyelv.
  • A címer bal oldali alsó részén, vörös alapon egy aranykéve áll.
  • A címert átlósan kettéosztó pólya balról jobbra lefelé dőlő ezüstszínű, amit a két szélén egy-egy aranycsík díszít. Az ezüstpólya közepén egy felfelé mutató fekete nyíl van.

A sisakdísz helyén 1274-es fekete évszám áll. A jelmondat helyén ezüstkartusban fekete betűkkel a felirat: MOCSA. A címerpajzs két oldalán zöld levelű faág található.

Mocsa község
Kép: István BalásPanoramio

A címerpajzs felső része a terület birtokára (Pannonhalmi Apátság), az alsó része a mezőgazdasági mivoltára, az elválasztó pólyában lévő fekete nyíl a területen dúló harcokra utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei