Molnaszecsőd község címere

Molnaszecsőd község címere pajzs alakú. Közepén függőleges irányban hármas hullámú vonallal a Rába-folyó világos csíkja osztja ketté a pajzsmezőt. A címerpajzs felső részén a MOLNASZECSŐD felirat a község nevét jelöli. A címer színösszetételét öt szín határozza meg.

  • A jobb oldali pajzsmező fűzöld alapú, amelyben arany házfalú, piros tetős malomépület helyezkedik el fekete vonalas kontraszttal, fekete vízimalomkerékkel és két ablakkal.
  • A bal oldali pajzsmező aranyalapú, amelyen fekete, vonalas kontrasztú, zöld szárú és piros virágú rózsaszál jelenik meg, a község 1800-as évekből származó pecsétjéről került a címerbe.
  • Az egész pajzsmezőt határozott fekete kontrasztvonal veszi körül. A felirat szintén fehér alapon fekete betűkkel készül.
Molnaszecsőd község
Kép: János Horváth (renault25)Panoramio

Molnaszecsődöt, mint alapvetően mezőgazdasággal foglalkozó települést a zöld mező és az aranyló napfény együttese jellemzi, s ez az aranyló gabonatáblák jelképe is lehet. A piros szín, amely a malomtetőben és a rózsa szirmaiban jelenik meg, az életet, a kivirágzást, a jövőbe vetett hitet is szimbolizálja. A fehér Rába-vonal és a fekete rajzolat az egész kompozíció egymásra épülő kontrasztját hangsúlyozza.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei