Monostorpályi község címere

Monostorpályi címere csücskös talpú, kék színű pajzsba foglalva heraldikailag balra álló, élével balra, kifele néző ezüstszínű az ekevas, heraldikailag jobbra pedig aranyszínű búzakéve. A pajzs szélét cifraság övezi. Az ekevas és a búzakéve a pajzs közepén helyezkedik el.

A Tubus magtárak épületei a pajzs tetején vízszintesen középre igazítva. A címer tetején a Tubus magtárak találhatóak, a csücskös talpnál pedig zeller, alatta a MONOSTORPÁLYI felirattal. A pajzsot babérkoszorú öleli körbe a pajzs két szélén szimmetrikusan, annak alsó ívénél kezdődik.

Monostorpályi község
Kép: csiszerdPanoramio

Monostorpályi 1737-ben címeres pecsétnyomót készíttetett, amely egyértelmű bizonyítéka a faluközösség létezésének. Címerképének alapja is a pecsétnyomó lenyomatának alapján ismeretes, amely az úrbéri felméréshez készült, s 1796. december 6-án kiállított, úgynevezett úrbéri kilenc kérdőpontról ismeretes. A zeller a község az egyik legnagyobb mennyiségben és kitűnő minőségben, országos szinten is elismert és termesztett növénye. A babérkoszorú a győzelem jelképét szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei