Monyoród község címere

Monyoród község címere egyenesen álló, csücskös talpú, kék színű pajzson látható. Az alapszín felett a pajzstalpot betöltő, a pajzsderékba nyúló, különböző ívű és nagyságú, hármas, tagolt, zöld színű ív látható. E két alapszín felett a címerpajzs többi elemei:

  • A címerpajzsban a bal derék részbe nyúló, a bal hátsó részt uraló, élével balra néző, álló, lebegő, fehér színű ekevas.
  • Jobbra tőle szinte a pajzstalp közepéből kinövő, a pajzsderék közepén át a pajzsfő közepének tetejéig nyúló, álló, lebegő, aranyszínű, stilizált gabonaszál.
  • Ettől jobbra a pajzsderék és a pajzsfő elején egy aranyszínű szárból, kacsból és fehér színű szőlőszemekből álló stilizált szőlőfürt.
  • A pajzstalp teljes szélességében (elején, közepén, hátsó részén) végigfutó keskeny, fehér, hullámos sáv, mellyel egybeforrva a monyoródi templom homlokzati részének stilizált álló, fehér körvonala látható.
  • A templom a pajzstalp közepének bal oldalán és a hátsó rész jobb oldalán helyezkedik el.

A címert a lebegő jelképek uralják. A címerpajzs alatti, középre zárt szalagon áll a felirat (font: hu_Yngreena Bold) a szalag ívét követve a község nevével: MONYORÓD

Monyoród község
Kép: Gert RavePanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei