Mórágy község címere

Mórágy község címere egyenesen álló, háromszögű, kék színű pajzson látható, melynek felső íve domború. Az alapszín felett a pajzstalpot betöltő, különböző ívű és nagyságú, kettős, tagolt, zöld színű ív látható.

Az első ív a pajzstalp jobb oldalán, a pajzstalp és a pajzsderék találkozásánál indul, lágyívű, előbb domború, majd homorú hullámos vonallal a pajzstalp bal oldalának közepén zárul (Pajzstalp 7-es, 8-as helye).

A második ív a pajzstalp bal oldalának felső részén található. A csepp alakú, felül- és alul is domború, a pajzstalp jobb közepe felé csúcsban keskenyedő, lágy ívű felület alsó íve párhuzamosan fut a jobb oldali ív vonalával (Pajzstalp 9-es helye).

E két alapszín felett a címerpajzs többi elemei:

  • A címerpajzsban a pajzs jobb oldalán a pajzsfőből kiindulva, a pajzsderékban és a pajzstalpba nyúlóan egy ezüst (fehér) színű szárból, és levélből, ezüstszínű szőlőszemekből álló stilizált, álló, nagyméretű, szabálytalan, tömött, lebegő szőlőfürt.
  • A pajzsderék bal oldalán, (a címer közepétől eltolva balra), a pajzstalp bal oldali zöld ívének felső részéhez illeszkedő, álló aranyszínű kereszt.
  • A kereszttől balra a pajzsfő és a pajzsderék közepén aranyszínű, lebegő nyolcágú csillag.

A címert e három jelkép uralja. A címert zöld-arany-kék színű sisaktakaró díszíti, melyet a címer felett, nem korona, hanem egy jelképes, aranyszínű, telt kör fog össze. A címerpajzs alatti, középre zárt, stilizált szalagon áll a felirat (font: Bauer Bodoni DEE) a szalag ívét követve a község nevével: MÓRÁGY.

Mórágy község
Kép: zorbanPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei