Mozsgó község címere

Mozsgó község címere a település hagyományainak, történetének és feudális korú pecsétjeinek figyelembevételével készült. Mozsgó címerén szereplő pajzs, tárcsapajzs, amit két oldalról zöld színű leveles koszorú vesz körül. A pajzs szélei fekete színnel kiemeltek, íves tetején szintén fekete színnel, csupa nagybetűvel MOZSGÓ község neve jelenik meg.

  • Alsó részében zöld színű domb van hármas domborulattal, amely a földrajzi környezetet, konkrétan azt jelzi, hogy a település a Zselicben fekszik. A zöld dombba egymás alá élével felfelé állított ezüstcsoroszlya és élével felfelé állított lebegő ezüsteke lett elhelyezve, amelyek Mozsgó község 1775-ös és 1788-as pecsétjében is láthatóak.
  • A domb feletti pajzsmező rész égszínkék színű. Jobb oldalán sárga színű gabonacsokor, bal oldalán zöld levelekkel és piros színű terméssel szőlővessző látható.

Mindkét motívum megjelent a település 1775-ös pecsétjében, Mozsgó község mezőgazdasági jellegére, a gabonatermesztés és a szőlőtermesztés jelentőségére utalnak.

Mozsgó község
Kép: Zoltan MolnarPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei