Mucsfa község címere

Mucsfa címere egyenesen álló, csücskös talpú pajzson látható. A pajzsfő és a pajzsderék kék alapszínű. A pajzstalp alsó része zöld alapszínű. A zöld színű mezőben domború az osztás. A domború ívek között keskeny sávban kék alapszín utal a település domborzatára és vizeire.

  • A címerpajzs bal oldali kék mezőjében a település két különböző vallást jelképező templomának stilizált, álló tornya látható ezüst (fehér) színnel.
  • A pajzstalp elejétől indulva lebegő kalászok ezüst (fehér) színű, fekete kontúros rajza, jelképes kéve látható.
  • A pajzstalp hátsó részében, a közepes nagyságú, domború ívvel kiemelt részben egy lebegő, arany (sárga) színű szőlőszemekből álló stilizált szőlőfürt látható.

A címerpajzs felett arany (sárga) színű lebegő, egyszerű, gombos sisakkorona látható, sisaktakaró nélkül. A címerpajzs alatti ezüst (fehér) színű, két szélén bevágott szalagon áll a felirat: MUCSFA.

Mucsfa község
Kép: vzsrylPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei