Nádudvar város címere

Nádudvar város címere csücskös talpú, arany szegecsekkel megerősített aranykeretes pajzs. Kék mezejének zöld udvarán természetes színű (ezüst és fekete) gólya áll jobbra fordulva, a jobb lábán, bal lábát felhúzva tartja (csőre, és lábai veresek). A pajzs jobb oldalán négy aranylevél közül három arany búzakalász nő ki, a bal oldalon kék víztől övezett zöld szigeten aranyszínű levélzetű, természetes színű (barna) öt buzogányú sás foglal helyet.

A pajzson aranyszegélyű, nyakán aranyszalagon aranymedállal díszített természetes színű pántos tornasisak enyhén jobbra fordul, rajta három ágú, két gyönggyel ékesített leveles aranykorona helyezkedik el, pántján öt, leveleiben egy-egy vörös ékkővel. A sisakdísz balról jobbra kinyúló természetes színű páncélozott jobb kar, kezében ezüstszablyát tart. A foszlányok: vörös és ezüst, illetve kék és arany.

Nádudvar város
Kép: VakarioszPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei