Nagyalásony község címere

Nagyalásony címere ezüstmezejű, vörös szegélyű háromszögű pajzsban zöld hármas halom középső csúcsából kinövő három vörös rózsa – egy tőből induló elágazó szárral –, a hármas halom zöldjében hegyével előre néző arany ekevas. A pajzs alatt mondatszalagon a jelmondat: ASPERIS LABORIBUS FRUCTUS

Nagyalásony község
Kép: zonagyPanoramio

A hármas halomban fekvő ekevas a földművelésnek, a szántóvető embereknek a mindennapi munkáját, a rózsa nemzedékek fáradságával nemesített ritka szépségű növényt, a virágok királynőjét jelképezi.

Az arany ekevas a község régi címeres pecsétjéből, a három vörös rózsa a Somló-vidék történetében szerepet játszó nagyalásonyi előnevet viselő Barcza-család címeréből került a község újkori címerébe. A munka és az érték címerpajzson kifejezett kapcsolatából adódó mondanivalót szavakkal hangsúlyozza a németföldi humanista gondolkodótól, Erasmustól idézett jelmondat, melynek lényegi fordítása: a fáradtságos munka gyümölcse e becses érték.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei