Nagycsécs község címere

Nagycsécs község címere egyenes oldalú, egyenesen álló csücskös talpú pajzs, színe kobaltkék. A pajzsszegély vékony fekete vonal, belül arany. A cölöphelyen, a pajzstalp közepén áll a falu temploma. Térhatású ábrázolás. A nyugati front dominál, jobbra perspektivikusan futnak az északi oldal vonalai. A csúcson katolikus kereszt, román ablakok. A templom színe ezüst, árnyékolás aranyfémekkel. A pajzsderék jobb és bal oldaláról felfelé ágaskodó halak, íveltek, tengelyesen szimmetrikusak, tekintetünk a keresztre néz. Színük ezüst.

A pajzson ezüst, ötpántú tornasisak. A pántok és a nyakrész szegélye arany. Felül háromlombú sisakkorona, színe arany. A sisakdísz jobbra ágaskodó ezüstló aranykantárral. A ló két oldalán 2x2 részes többtollú, felfelé növekvő, kifelé néző szárny található. Színezése megegyezik a sisaktakaró színezésével. Bevagdalt, levélszerű a sisaktakaró. A jobb oldali bélés arany, a külső oldal kék. A bal oldali bélés ezüst, a külső oldal vörös. Az egész címer olívzöld, tojásdad alakú foglalaton nyugszik. A címer foglalat belső színe homokszín.

Az olívzöld keret alján vörös-kék, háromszög alakban bevágott szélű ívelt szalag. Rajta álló arany antikvával a NAGYCSÉCS felirat.

Nagycsécs község

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei