Nagycsepely község címere

Nagycsepely község címere álló csücskös talpú pajzs, melynek kék mezejében zöld hármas halom középsőjén balra fordult, aranyagancsú barna szarvas fekszik. A hármas halom két szélsőjén egy-egy piros terméssel megrakott, barna törzsű, zöld lombú csipkebokor. A pajzsfőben jobbról ezüst latin kereszt, balról ezüst nyolcágú csillag látható. A pajzsot jobbról két levéllel megrakott arany búzakalász, balról, zöld levelekkel és hat barna makkal megrakott tölgyfaág keretezi, melyek szára alul egymásra van helyezve.

Nagycsepely község
Kép: markrallyPanoramio

Nagycsepely Somogy északi részén, a Balatontól 10 kilométerre, a külső-somogyi dombságon fekszik. A címerben szereplő balra fordult, aranyagancsú barna szarvas, a tölgyfaág és a csipkebokor a község természetes környezetét jeleníti meg közvetve. A településen a református vallásúak vannak többségben, őket a nyolcágú csillag szimbolizálja, a katolikus lakosságot pedig a latin kereszt. A búzakalász a hagyományos mezőgazdasági termelést jelzi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei