Nagyhajmás község címere

Nagyhajmás község címere csücskös talpú pajzs, három mezőre oszlik. A pajzs külső díszítő kontúrral rendelkezik.

  • A három mező közül az elsőben, kék háttérben két ezüsttorony látható. A község evangélikus és katolikus közösségének egységét, az összetartás fontosságát szimbolizálja.
  • A második mezőben vörös alapon ezüstszínű hagymafej található.
  • A harmadik, egyesített mezőben, arany háttérben zöld dombok mutatják a község fekvéséből adódó környezetet, ami alapvetően befolyásolja e vidék életlehetőségeit. A dombok felett ezüstszínű nap és hold látható. A nap 16 - nyolc egyenes és nyolc hullámos - sugarat tartalmaz.
Nagyhajmás község
Kép: BuschjohannPanoramio

A Nagyhajmás név a hagyományok szerint a hagyma szóból eredeztethető. Erre utal Dr. Erdődi Gyula: Nagyhajmás község története című munkájából vett idézet: "Nagyhajmás neve a magyar hagyma köznév és növénynév -s- képzős származékából vezethető le. Valószínű hagymával, vadhagymával benőtt hely volt. A Nagy- előtag a település méreteire utal." A dombok fölött ábrázolt nap és hold a váltakozó napszakok jelképeként az időt, az idő múlását és ezen keresztül a történelmi múltat, és egyben a község jövőjébe vetett hitet is jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei