Nagyhuta község címere

Nagyhuta címere három mesteralakú csücskös talpú pajzs, pajzsszegéllyel egyszer hasított és középen vágott. A pajzsfőnél, a hasítás mesteralakján fehér színű római katolikus kereszt látható, melynek csúcsa a pajzsszegéllyel érintkezik.

  • A hasítás első (jobb) mezője fehér mázú, benne természetből vett címerkép látható. A címerkép favágást ábrázol, zöld dombon, két szürke ruházatú, természetes bőrszínű favágó, szürke színű kézi döntő-fűrésszel barna törzsű, zöld lombú fát vág.
  • Pajzsfője kék mázú, benne címerkép látható: fehér tönkű barna kalapú gomba lebeg.
  • Pajzstalpa sárga mázú, benne címerkép szerepel: fekete és barna színű faszénégető boksa lebeg.

A pajzsot makkos tölgykoszorú övezi. A makkok barna, a lomb zöld színűek. A pajzs alatt kék színű, sárga bélésű szalagon fehér színű „Nagyhuta” felirat olvasható.

Nagyhuta község
Kép: sandor.mezeiPanoramio

A kereszt a település lakosságának többségi vallási hovatartozását jelzi. A favágók az egykori és ma itt élő emberek mindennapi életét, munkáját jelképezi. A gomba, tölgykoszorú a településre jellemző növények, utalás a természeti környezetre. A faszénégető boksa a régmúlt idők egyik fontos megélhetési forrása volt a faszénégetés.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei