Nagykorpád község címere

Nagykorpád címere álló, vörös háromszögű pajzs, kék pajzstalppal. A pajzs vörös mezejében rovátkolt ezüst várfal, melynek rostélyos kapuja félig fel van húzva. A várfal közepéből barna törzsű és zöld lombozatú fa nő ki. A pajzsalakot balról hatágú aranycsillag kíséri.

Nagykorpád község
Kép: Attis MátéPanoramio

A várfal a község határában lévő Várdombon álló középkori erődítménye utal, amely a Rinya átkelőhelyét védte. A szájhagyomány szerint a török időkben még alagút is indult ki innen, amely Nagyatáddal vagy Ötvöskónyival kötötte össze a várat. Ennek a helyén ma már csak egy körülbelül 15 méter magas domb található, amelyen mint egy "várúr", egy igen öreg bükkfa áll. Ezt a fát tartják az ország második legnagyobb kerületű bükkfájának. A kék pajzstalp a Rinyát, illetve a település környékén lévő vízi világot kívánja megjeleníteni. A község határában 1967-ben 50-55 fokos termálvizet találtak.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei