Nagypáli község címere

Nagypáli címere csücskös talpú pajzs kék mezejében, pajzstalpon zöld hármas halom, melynek középső halmán arany farakás áll, melyből vörös lángnyelvek törnek elő. A tűzből jobbra fordult, kiterjesztett szárnyú, felszálló, ezüstszínű főnixmadár emelkedik ki, melynek feje felett aranynap ragyog.

A címer alatt lebegő, hármas tagolású íves aranyszalag közepére, feketével nagybetűs NAGYPÁLI felirat van írva. A településnév előtt és után egy-egy díszpont. A szalag elején és a végén, megosztva, feketével írott 2011 évszám olvasható

Nagypáli község
Kép: Kao-chanPanoramio

A Főnix madár egy rendszeres időközönként tűzben elégő, majd poraiból feltámadó, megújuló madár, amiről több legenda is kering. A község címerében a megújuló Nagypáli közösséget képviseli, szimbolikus jelképként rámutat a falufejlődés folyamatában nagymértékben szerepet játszó napenergia, bioenergia hasznosításának fontosságára, példát mutatva ezzel a jövő közösségeinek. A címer színei Nagypáli természet közeli, ökofalu jellegére utalnak.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei