Nagyrábé nagyközség címere

Nagyrábé község címere csücskös talpú kék pajzsban, zöld mezőn három, kissé ívelt, arany búzakalász. A pajzson jobbra forduló nyitott sisak. Sisakdísze jobbra néző, buckán álló, ezüst őrdaru. A sisaktakaró kék-arany, vörös-ezüst.

Nagyrábé nagyközség
Kép: Richard NagyPanoramio

A címerképe egy hétágú korona középső ágából kinövő, s heraldikailag szembeforduló három búzakalász. Ez utóbbi motívum egyértelműen a falu jobbágy mivoltára, földműves jellegére utal. A címer alsó harmadát pázsit foglalja el, a pázsitból kinövő, heraldikailag kissé jobbra hajló búzakalász nő ki.

A pajzson nyugvó sisak koronáján jobbra forduló, egyik lábával követ tartó darumadár látható, amely a Sárrét több településének címerében is felbukkan, a többiekre őrködő, vigyázó madarat jelképezi, átvitt értelemben pedig az óvatosság, a vigyázás szimbóluma.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei