Nagyrécse község címere

Nagyrécse község címere csücskös talpú pajzs, melyet aranykontúros vörös-zöld, szimmetrikus reneszánsz címerpalást fog közre. A címerpajzs osztása "felnegyedelt", a negyedek alapszíne zöld és kék. Az első és negyedik mező kék, a második és harmadik zöld. Az egyes negyedeket ezüstkereszt és az azt keretező fekete kontúr választja el egymástól.

  • Az első mezőben cinóber vörös, keresztvégű kereszt, vékony fekete kontúrral a falu régi nevére utal (Egyházas-Récse).
  • A második mező a község múlt századi bélyegzőjében található kasza, villa, cséphadaró ábrát tartalmazza vastag, fekete kontúrral, arany színű belsővel - az ábra a falu megélhetését adó paraszti munka eszközeit jeleníti meg.
  • A harmadik mezőben fekete kontúros aranyoroszlán kardot és levágott török fejet tart utalva a falu egykori kegyurának, az Inkei családnak a címerállatára.
  • A negyedik mezőben cinóber vörös rák figura sienna kontúrral a község nevének eredeti jelentésére utal (Récse = rákfogóhely).
Nagyrécse község
Kép: Jakabfi ZoltánPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei