Nagyrozvágy község címere

Nagyrozvágy község címere álló, csücskös talpú, vörössel és kékkel hasított a pajzs.

  • A (heraldikailag) jobb oldali vörös mezejében, fehér inget, fekete nadrágot viselő, vállán haltartó hálót tartó férfialak lebeg.
  • A bal oldali kék mezőben egy ezüstszínű bárány lebeg, felette aranyszínű nappal.

Az oromdísz egy négydíszes „egyházi korona”. A pajzstartó – zöld babérkoszorú – két oldalról fogja át a címert. A pajzs alatt lebegő, ezüstszínű szalagon a település neve olvasható.

Nagyrozvágy község
Kép: DancsyPanoramio

A címer fő elemeként a jobb oldali halászt ábrázoló motívum a régi pecsétnyomóban fennmaradt jelkép. A bal oldalon látható bárány és nap, az egyházközség 1815. évben készített pecsétnyomójának fő elemei. Az agnus dei (isten báránya) esetünkben új értelmet is nyer. Egyrészt utal arra, hogy Nagyrozvágy önálló református egyházközség, másrészt pedig a mai Nagyrozvágyiak állattartásnak jelképe. A korona és a babérkoszorú szintén az egyházközségi pecsétnyomó jelképe.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei