Nagysáp község címere

Nagysáp címere álló négyzet formájú, alsó középső részén kicsúcsosodó pajzsforma. A pajzs tetején ezüstszínű szőlőlevél kompozíció, melyben egy rostélyos ezüstsisak található, rajta egy piros ékkövekkel kirakott aranykorona és egy, két lábra ágaskodó barna ló látható. A pajzs jobb oldalán kívülről zöld szőlőlevelek lógnak, a bal oldalán kívül piros szőlőlevelek találhatók.

A pajzson belül két nagy barna domb találkozik középen, az 1924-es nagy földosztást jelképezve. Az egyik domb oldalában egy bánya bejárata található, a másik dombon búzakalász és kukoricaszár van rajzolva, utalva a fő megélhetési formákra. A két dombot zöld mező fogja össze, melyen a református templom és a katolikus templom stilizált képe található. A templomok között a kék háttérben egy sötétkék szőlőfürt rajzolódik ki, levéllel, utalva a 18 sz. derekától megjelenő szőlő- és bortermelésre.

Nagysáp község
Kép: József RózsaPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei