Nagyszakácsi község címere

Nagyszakácsi község címerének alakja csücskös talpú pajzs, a színe zöld. A pajzs felső részén ötágú aranyszínű korona vörös és kék színű ékkövekkel. A pajzs közepén jobbra fordult, jobb mellső lábában ezüstszínű görbe kardot tartó aranyszínű, vörös nyelvű oroszlán.

Nagyszakácsi község
Kép: nicktaylorPanoramio

A címerbe egy, a település által 1772-ben használt pecsét motívuma került, amely egyben az első általunk ismert pecsétje a községnek. A későbbiekben két másik motívum is található a pecséteken, azzal azonban, hogy a legelsőt véglegesítették a címerben, egyfajta keretet adtak a helység történetének, ezzel szimbolikusan egyesítették Nagyszakácsi múltját, jelenét és jövőjét.

Nagyszakácsi középkori település, melynek kialakulásában nagy szerepet játszott, hogy a királyok itt adományoztak földterületeket kiváló szakácsaiknak. Ezt jelzi a címerben a korona, amelyet a település mezővárosi pecsétjében is láthatunk (koronán könyöklő páncélos kar, amely felemelt szablyát tart). A hagyományait gondosan ápolja a település, és minden évben nagyszabású rendezvényen választják meg a Királyi Szakácsot.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei