Nagyszokoly község címere

Nagyszokoly község címere álló, háromszögű pajzs, vörös mezejében kék pajzsfő.

  • A kék mező közepén lebegő helyzetű Luther-rózsa: zöld levelű, ötszirmú fehér heraldikai rózsa, közepén latin kereszttel ékített vörös szívvel. A rózsát jobbról ívesen szélesedő szárú és aljában szegvégű arany, apostoli kettős kereszt, balról nyolcágú aranycsillag kíséri.
  • A vörös mezőben lebegő helyzetű, egymáson keresztbe tett két arany nyílvesszőn álló, jobbra fordult, arannyal fegyverzett ezüstsólyom.

A címerpajzs alatt lebegő, hármas tagolású, íves aranyszalagon feketével nagybetűs felirat: NAGYSZOKOLY. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.

Nagyszokoly község
Kép: andinsanPanoramio

A szláv "SZOKOLY" sólymot jelent. A címerképek megfogalmazásakor szem előtt kell tartanunk azt a legfontosabb heraldikai elvet, mely szerint annál értékesebb egy címer, minél kevesebb motívumot sorakoztat fel a pajzson. A címer elsődleges feladata ugyanis a megkülönböztetés, és sohasem az, hogy minél többet meséljen tulajdonosáról. A sólyom címerpajzson szerepeltetése tehát már önmagában is elegendő a község jelképezésére. A nyílvesszők a honfoglaló magyarokra utalnak.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei