Nagyvázsony község címere

Nagyvázsony község címerének alakja doborpajzs, mely a pajzstalp közepénél kissé hegyes. A címerpajzs színe kék, benne egy ezüstszínű könyökben behajlított páncélos kar, a kéz egyenes kardot tart. A kard előtt aranyszínű félhold, a a kard mögött hatágú aranycsillag látható. A félhold a pajzsfő jobb oldalán, a csillag a pajzsderék közepén van.

Nagyvázsony község
Kép: János Horváth (renault25)Panoramio

Nagyvázsony község neve összeforrt Kinizsi Pál legendás alakjával. Ennek egyik természetes megnyilvánulásaként a község már az 1800-as években is a „Kinizsi-címert” használta a községi pecséteken. 1994-ben, a községi címerről szóló rendeletben a település ismételten Kinizsi Pál ismert címerét emelte a községi címer rangjára. Nagy hasonlóságot lehet felfedezni a régebbi székely címer ás Kinizsi címere között mely annak is betudható, hogy Kinizsi Pál Máramaros megye, majd Temesvár ispánja volt.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei