Nagyvisnyó község címere

Nagyvisnyó község címere ovális, álló pajzs. Kék mezejében aranymázú ekevas és csoroszlya lebeg, az ekevas éle jobbra, a csoroszlya éle pedig balra fordul. A pajzstalpban feketével az 1746-os évszám olvasható. A pajzson jobbra forduló, természetes színű (szürke), nyitott tornasisakot helyeztek el, rajta háromágú arany, leveles korona. A koronából jobbra forduló és néző, fegyverzett aranyoroszlán növekszik. Mindkét mancsával, hegyével lefelé fordított, az oroszlán méretével egyező méretű, arany nyílvesszőt tart maga előtt. Foszlányok: balról ezüst – kék, jobbról vörös – ezüst.

Nagyvisnyó község
Kép: BGeoPanoramio

A címer tervezése a fellelhető kordokumentumok, levéltári anyagok, a község 1746-ban elkészült pecsétje alapján készült. A település címerében kifejeződik Nagyvisnyó község múltja, kialakulása az itt élők alapvető foglalkozását és életét kifejező jelképek.

Az interneten elterjedt helytelen címerábrázolással ellentétben Nagyvisnyó címerén a pajzs kék színű, valamint az oroszlánnak farka is van.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei