Nemesapáti község címere

Nemesapáti község címere álló, csücskös talpú, középen függőlegesen két részre hasított pajzs. A pajzs bal oldalán vörös és ezüstsávok váltakoznak. A jobb oldalán kék mezőben a jobb felső sarokban egy arany heraldikai liliom lebeg. A pajzs alján zöld mezőben egy balra tartó ezüst nyílvessző van. A zöld mező közepén áll egy aranyszínű, stilizált templom félig oldalnézetben, előtte természetes színű fa és bokor, mellette szintén bokrok láthatóak. A címer alatt fekete betűkkel a település neve olvasható.

Nemesapáti község
Kép: Fabian Zoltan (HUN)Panoramio

Nemesapáti község címerén a bal oldali ezüst (fehér) és piros sávok, a község keletkezésének időpontjára vonatkozik (1082). A zöld lomb, mező a községet körülvevő dombok és mezők, a nyílvessző a Zala-folyót és a Szévíz-patakot jelképezi. Az aranyliliom a nemes előnév jelképe, míg a templom a kiemelkedő értékű műemlék templomot jelenti. A fa és bokrok a községet körülvevő erdőket, a szelídgesztenye- és diófákat ábrázolja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei