Nemeskisfalud község címere

Nemeskisfalud község címere álló, háromszögű pajzs. Vörös mezejében zöld hármas halom középsőjén lévő aranyfészekben kiterjesztett szárnyú, gyermekeit feltépett melléből saját vérével tápláló jobbra fordult pelikán ül. A hármas halom mezejében arany tölgyfalevél látható.

A pajzson lévő ékkövekkel díszített aranykoronás sisakból két arany búzakalász között szembefordult, aranyszarvú ezüst bikafej nő ki. A takaró jobbról vörös-ezüst, balról zöld-arany. A címerpajzs alatt lebegő, hármas tagolású, fecskefarok-végződésű íves aranyszalagon fekete nagybetűs Nemeskisfalud felirat olvasható.

Nemeskisfalud község
Kép: Károly KovácsPanoramio

A települést a XVIII. század elején nemes jogállásúak lakták. Ezt kívánja jelképezni a korona. A pelikán utal egyrészt a Madarász családra, (Madarász József 1848-as forradalmár, országgyűlési képviselő) amely a XIX. században a település legnagyobb birtokosa volt, másrészt jelképezi a református vallású lakosságot is. A természetes környezetre a halmok és az őshonos tölgy utal. A sisakdísz a mezőgazdasági termelést jelzi: növénytermesztésben a kalászosok állnak az első helyen, az állattartásban a szarvasmarha.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei