Nemesnép község címere

Nemesnép címerpajzsának felső 2/3 része négyzet alakú, az alsó 1/3 része ívelt, alul csücskös. A felső rész a vízszintes sík mentén két egyenlő részre osztott

  • A bal oldali kék mezején egy terpesztett lábakon álló, kardját a baljában hegyével a földnek támasztó, teljes páncélzatban lévő obsitos vitézt, felette jobbról egy katolikus keresztet, balról református csillagot látunk, mindnek a színe ezüst.
  • A jobb oldali mezőben zöld alapon egy nyitott „székely kapu”, aranyszínű, mely szimbolizálja a Mura-vidék felé megnyílt határátkelőt, s egyben a szíves vendéglátást.
  • Az alsó 1/3 rész aranymezejét átszelő kék színű hullámvonalas sáv vízfolyást jelöl.

E címerpajzsra felülről ornamentikus díszítésként kék-piros színű lovagi tornasisak, majd erre úgyszintén felülről egy háromágú, ékkövekkel díszített aranykorona támaszkodik. E tornasisak mindkét oldalából kinőve a címerpajzsot is érintve, mintegy „keretezve” jobb felől kék-arany, balról piros-ezüst lepellevelek omlanak alá. A pajzs felett ezüstszalagon a település neve olvasható.

Nemesnép község
Kép: TÓTH GYŐZŐPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei