Nemesvámos község címere

Nemesvámos község címere álló, csücskös talpú tárcsapajzs. A címer mesteralakja, pajzsláb: a kék mezőben, zöld talajon jobbra lépő fehér ló, melyen piros nadrágos, zöld kabátos, piros csákós huszár ül, fehér csákódísszel, jobbra nyújtott jobb kezében kivont karddal. Sisak: szembeforduló, ezüstszínű rostélyos sisak, rajta szimmetrikusan elhelyezett aranyszínű heraldikai korona. Palást: kék színű, aranybéléssel és -kontúrral.

Nemesvámos község
Kép: csisa47Panoramio

A jelenlegi községcímer lényegileg a XVIII. századból ismert címer felújítása. Tekintettel, hogy a hajdani falu lakosságának zömét kitevő nemesek – előjogaik fejében – hadakozásra voltak kötelezve: a címer központi alakja egy kardját magasra emelő lovas vitéz volt. Ez a lovas katona jelenik meg a község új címerén is – idézve a falu hagyományait.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei