Nógrádmegyer község címere

Nógrádmegyer község címerének a pajzs formája megőrizte a megyei formát, hiszen a település része a megyei régiónak.

  • Szimmetrikus osztásának jobb oldalán a római katolikus templom keleti része látható, sötétkék (ultramarin) háttérrel, arany-ezüst színben. A hangsúlyos (54 m) magas torony 1890-ben épült, a helyi születésű Végh Pál plébános ajándékozta a falunak. Csatlakozik az 1790-es évben készült barokk hajóhoz.
  • A címerpajzs bal oldalán - narancsszínű (vörös) mezőben - aranyló nap szórja sugarait -, a templom alapvonalában folytatódó lombos és tűlevelű facsoportra. Ezek sötétkék színűek, és utalnak a település gazdag növényzetére.
  • A címerpajzs fölötti kék-narancs (kék-vörös) színű ívelt szalagon aranybetűkkel "Nógrádmegyer" a település neve olvasható.
Nógrádmegyer község
Kép: Zarandok 2007Panoramio

A címerben szép helyet kapott a templom képe, mint az emberek békéjének, szeretetének és jó szándékainak megtestesítője. A hívők számára ez még többet jelent: magas tornyával a templom egy felkiáltójel, mert összeköti a nógrádmegyeri földet (lásd a címerben a fákat) az éggel (lásd a napot), és azt hirdeti: az Isten áldását kapják meg itt az emberek. De most mást is össze kell kötnie egymással: a 21. századot a 20. századdal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei