Nóráp község címere

Nóráp község címere hullámos fekete vonallal vágott, ívelt oldalú csücskös pajzs.

  • A felső sárga mezőben Szt. Mihály arkangyal (a község védőszentje) fehér ruhás, vörös köpenyes képe látható. Bal kezében mérleg, jobb kezében pallos. Lábainál zöld színű sárkány.
  • Az alsó kék mezőben lebegő fehér hal.

A pajzs alatt két oldalt a pajzs ívét követő két sárga búzakalász. A pajzs felett kék színű szalagon, aranyszínű betűkkel a település neve szerepel.

Nóráp község
Kép: Tamás “Kupcsik” KubánkaPanoramio

A címerpajzs felső mezőjében látható Szent Mihály arkangyal a község védőszentje. A bal kezében látható mérleg az ember cselekedeteinek mérlegelését jelképezi, jobbjában a pallos az igazságosztás szimbólumaként jelenik meg. A sárkány a gonoszságot jelképezi, amit le kell győzni. Az alsó kék mezőben látható hal a község területén található vízi világot jeleníti meg, míg a búzakalász a település lakóinak megélhetési lehetőségeit szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei