Noszlop község címere

Noszlop község címere egyenes állású, kerek talpú.

  • Hasított címerpajzsban elől (a heraldikai jobb oldalon) vörös mezőben zöld hármas halom, közepén elhelyezett aranykoronás, könyöklő, kék ruhás, szablyát tartó levágott kar, a szablya felett ezüst félhold.
  • Hátul (a heraldikai bal oldalon) kék mezőben hegyével fölfelé és élével kifelé fordított, lebegő ezüst ekevas, felette hatágú aranycsillag.
Noszlop község
Kép: AttiPanoramio

Noszlop község címere - a falu valószínűleg legkorábbi 1742-ben készült pecsétnyomóján található ábrázolás alapján készült, megőrizte annak meghatározó, jellemző elemeit. A címer elemei az egykori nemesi és jobbágyfalu pecsétjének jelképeit őrizték meg. Egyaránt utalnak a település békés hétköznapjaira, valamint a helybéliek háborús időkben tanúsított hősiességére. A címer alapszínei a vendégszeretet, a barátság, a földből fakadó sok forrás és a mártírokra, hősökre, valamint a sokszor pusztító tűzvészre emlékeztető kék és píros színek. Az osztóvonalon úgy nyer elhelyezést a község címere, hogy a pajzs hasítóvonala egybeesik a zászló kék és vörös színének találkozásával.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei