Nyáregyháza község címere

Nyáregyháza község címere pajzs alakú, klasszikusan egyszerű vonalú. Az égszínkék pajzsban zöld hármas halom, középső halmán könyöklő kar szablyát tart. A pajzsfőben jobbra nyolcágú csillag, a pajzs felett lebegő ötágú korona. A takarók: kék-arany, piros-ezüst.

Nyáregyháza község
Kép: Joska56(Balázs József)Panoramio

Nyáregyháza község címerének egy régi, az 1800-as évek első felében készült pecsétnyomó-ábrázolása, valamint a községnek a régi pecsét által is igazolt kuriális jellege adtak támpontot. Már a korabeli pecsétnyomón is a Nyáry család címere látható. A kardot tartó férfikar és korona a nemesi közösségek jelképe, a pajzsot a nemesi címerekre jellemző takaró díszíti a rajta lévő címerképpel.

Az interneten elterjedt helytelen címerábrázolással ellentétben Nyáregyháza címerében a pajzs égszínkék szűnű, a koronát színes ékkövek díszítik, valamint a takarók színe kék-arany és piros-ezüst.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei