Nyim község címere

Nyim község címere vízszintes kék pólyával vágott, álló, csücskös talpú tárcsapajzs.

  • Felső aranymezejében zöld levéllel és kaccsal megrakott kék szőlőfürt látható, tőle balra a két szélén egy-egy ezüstfáklyával kísért fekete vaskapu.
  • Az alsó kék mezőben zöld hármas halom középsőjéből barna törzsű zöld fenyőfa nő ki, a jobb oldali halmon balra fordult barna szarvas áll, a bal oldali halmon jobbra fordult, fekete farkú és sörényű barna ló ágaskodik.
  • A kék pólyát középen, a felső mezőből az alsó mezőbe ívelő kilenc búzakalászból álló stilizált szalmahíd metszi.
Nyim község
Kép: Károly OsváthPanoramio

Nyim község történeti hagyományait szimbolizálja a felső mező arany színe. A települést övező dombokat jelzi a hármas halom. A falu elzártságát, nehéz megközelíthetőségét a vaskapu szimbolizálja. A vízszintes kék pólya a községet kettészelő Nyimi-patakot jelzi, amelyen korábban szalmahíd vezetett át. A fenyő az erdőgazdálkodást, a szarvas a gazdag vadállományt, a vadászatot, a ló a múltban hagyományos lótenyésztést jelzi. A korona arra utal, hogy a középkorban királyi udvarnokok is éltek a környéken.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei