Nyírcsaholy község címere

Nyírcsaholy község címere többszörösen ívelt, csücskös talpú reneszánsz pajzs, középen vágott, fent hasított.

  • Mezejében kék alapon ezüst-feketével jobbról balra átlós irányban a település három felekezetének temploma jelenik meg (lélekszámuk arányában): római katolikus, református és görög katolikus.
  • A mellette lévő zöld mezőben látható három szál, kévébe kötött, vágott gabona (arannyal) a termékenységre, ill. a lakosság mezőgazdasági tevékenységére utal.
  • Alul a pajzstalp mezejében, középen pedig a község ősi családjának (először 1439-ben Káthay Jakab /káta nemzetség/, egri püspök pecsétjében, majd 1522-ben Csáholyi Ferencz csanádi püspök címerében, látható) jelképe, a vörös alapon elhelyezkedő hatküllős abroncsos kerék aranyszínnel, mely a hagyományok ápolását szimbolizálja.

A pajzs felett jobbra néző csőrsisak helyezkedik el, rajta arany ötágú lombkoronával. A két oldalról leomló sisaktakaró, mely a címert övezi, vörös-arany bélésű. Alul ezüst legendaszalagon antikva betűkkel a Nyírcsaholy felirat olvasható.

Nyírcsaholy község

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei