Nyírcsászári község címere

Nyírcsászári község címere kék színű, álló, hegyes talpú pajzs. Középen egy jobbra forduló, ágaskodó arany egyszarvú lebeg. A pajzs tetején egy jobbra néző, aranyrostélyos ezüstsisak nyugszik, a sisak tetején egy kék és aranyszínű tekercs. A foszlányok arany és kék színűek. A pajzs alatt lebegő, aranyszalagon a település neve szerepel.

Nyírcsászári község
Kép: csiszerdPanoramio

A Császári család története szorosan kapcsolódik Nyírcsászári községhez. Ez a település volt birtokuk központja a XIII. századtól a XVI. század második feléig. Az ebből a korból származó oklevelek tanulsága szerint a család a honfoglaló Kaplony-nemből ered, s mintegy háromszáz évig volt a terület birtokosa.

Mára a Császári család emlékét a család porladó csontjait őrző templom és a Császáriak címerével megegyező községcímer, valamint az 1999-ben alapított „Császári László emlékérem és emléklap” őrzik.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei