Nyírgyulaj község címere

Nyírgyulaj község címere kékkel és vörössel négyelt ezüstalapú háromszögű pajzs, egyharmad részben ezüst dohányfűző tűvel és ezüsttel egyszer a felénél vágott, mindkét oldalon.

  • A jobb oldali felső kék mezőben kétharmad résznyire, és az alsó vörös mezőben egyharmad résznyire ezüstszínű templom címerkép – utalva a település lakosságának, háromféle vallásának együttélésére – helyezkedik el, fehér ablakkal, nyeregtetővel és toronysisakkal.
  • A bal oldali vörös mezőben zöld halom (domb), rajta zöld dohánylevél és ugyanezen oldal kék mezőjében vörös alma zöld szárral és levéllel helyezkedik el.
  • A címerpajzsot - vállakban záródó - ezüstszalag fonja át a pajzstalp vonalában, amely az almát középen áthasítja. A szalagon vörös NYÍRGYULAJ felirat és 1328-as évszám, mely a település Nyírgyulajként jegyzett évét jelzi.
  • A növényi címeralakok a község hagyományokkal rendelkező mezőgazdasági terményeire utalnak.
  • A halom (domb) az egykor a településen élő földbirtokos család tulajdonát képező mai is álló homokdomb, Nyírgyulaj jellegzetes földrajzi sajátossága, mely a „Dúló domb” nevet viseli.
Nyírgyulaj község
Kép: Tamás MódisPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei