Nyírkarász község címere

Nyírkarász község címerének fő része az álló pajzs, mesteralakokkal, sisak-, korona- és pajzstakaró díszítéssel. A középen kiszélesedő, csücskös talpú pajzs kétosztatú. A vágott pajzsot a hullámpólya osztja két közel hasonló részre. A hullám a vizenyős területekre utal, színe zöld, arany, kék.

  • A pajzs felső részében, kék mezőben csoroszja és ekevas. Bal oldalt balra néző csoroszja, jobb oldalán jobbra forduló ekevas, aranyszínűek. A szerszámok a paraszti múltra emlékeztetnek. A község lakóinak egy része ma is a mezőgazdaságból él.
  • Alsó részében fehér színezetű várrom, a nyírkarászi földvárra emlékeztet.
  • A pajzs fölött (zöld színű, pántos sisak, 5 aranypánt takarja az arcrészt) sisak, felső peremének a közepére helyezve, szembe nézetben. A sisakon aranyszínű lánc, fekete medállal.
  • A pajzs fölött háromágú, nemesi címekre emlékeztető korona. A kék koronában három vörös ékkő és két aranypánt. Ebből indul ki a két oldalt lecsüngő pajzstakaró. A címerpalást burjánzó növényekre emlékeztet, vörös-kék színnel, egymás tükörképei.
Nyírkarász község
Kép: kebalazsPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei