Nyírtelek város címere

Nyírtelek címere álló, csücskös végű, kerek talpú pajzs. Vörös mezejében sárga (arany) pólya, a pajzsfőben sárga (arany) heraldikai korona lebeg, a pálya három vízszintes helyzetű, vörös épülettel megrakott, a pajzstalpban sárga (arany) egytornyú, egyablakos, fekete tetős templom lebeg, a torony az épület bal oldalán helyezkedik el, ablaknyílása fekete. Külső dísz: A pajzs alatt vörös bélésű sárga (arany) szalagon „Nyírtelek” felirat.

Nyírtelek város
Kép: csiszerdPanoramio

Nyírtelek város címerén pajzsfőben és a pólyán elhelyezett motívumok a település történetére utalnak. A korona a település egy részének korábbi nevét, Királytelket, az épületek a 14 bokortanyát, mint a város korai jellegzetes települési formáját, szimbolizálja. A pajzstalpban nyugvó templom a település hitvallását és műemlék jellegű építményeit idézi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei