Nyírtét község címere

Nyírtét község címere álló, vízszintesen két részre osztott, csücskös talpú pajzs. A felső vörös mezőben egy ezüstkehely lebeg. Az alsó kék mezőben barna színű halmon egy stilizált virág látható. A foszlányok arany és vörös színűek. Rajta egy aranykorona van, amelyből előtűnik egy jobbra néző aranyoroszlán, mancsában három szál arany búzakalász látható. A pajzs alatt lebegő, aranyszalagon a település neve szerepel.

Nyírtét község
Kép: csiszerdPanoramio

Nyírtét címere a község múltjára és a településre jellemző mezőgazdasági tevékenységre utal. A címerpajzson fő motívumaként Nyírtét község úrasztali kelyhének rajza látható, utalva a község létezésének több évszázados múltjára.

A pajzsot körülvevő palást tetejét az évszázadokra visszamenőleg a község jelképeként nyilvántartott ötágú korona díszíti melyből az oltalmazó és gondoskodó állam jelképeként az oroszlán, emelkedik ki. Ezek a jelképek azt fejezik ki, hogy a község önálló egységként kapcsolódik a nemzet egészébe. Feladatuk, hogy a múlt felidézésével serkentsenek a szülőföld megbecsülésére, növeljék az összetartozás tudatát, s megsokszorozzák a település felvirágoztatása érdekében kifejtett erőfeszítéseket.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei