Ócsárd község címere

Ócsárd község címere álló, csücskös pajzs, kétharmadában okkersárga, egyharmadában kék színnel osztott mezővel. A címerkép aratást ábrázol.

  • Balról egy kalapos férfi nagy gabonatáblában sarlóval aratja a búzát, mögötte a learatott búzát kévébe kötözi egy nő.
  • Jobbról a kévébe kötött gabonát asztagba rakják, az asztag mögül egy álló férfi emelkedik ki, jobbjában sarlót, bal kezében búzakalászokat tart.

A búzakalászok aranyszínűek, a learatott búzatábla mezeje okkersárga, az alakok természetes színűek. A címerfő kék színű, mely az égboltot jelzi. Az égről zuhanórepülésben hét madár repül a föld felé. Az aratás a falusi munka legfontosabb része, a munka betetőzése, megkoronázása, a jövő biztosítéka. A színek napfényben fürdenek, ezért valamennyi meleg színű: az arany és a barna között. Az ég szikrázóan kék, még a madarak is ezüstösen villognak a fényben. A sisakdísz helyén ÓCSÁRD felirat olvasható.

Ócsárd község
Kép: Kovács FerencPanoramio

Az interneten elterjedt helytelen színezésű címerrel ellentétben Ócsárd címere kétharmadában nem piros, hanem okkersárga színű.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei