Ófalu község címere

Ófalu község címere egyenesen álló, reneszánsz pajzs, kissé túldíszített változattal. A pajzsfő kék alapszínű, benne a jobb felső sarokban hatágú sárga csillag. A címerpajzs többi része zöld alapszínű.

  • Középen jobbra, kifelé néző balta, fehér színnel.
  • Mellette balra néző, sárga színű kapa látható, mindkettő nyéllel együtt. A nyél színe fehér, ill. sárga.
  • A balta nyele alatt jobbra két álló bükkfalevél, alatta három, jobbra dőlő kocsánytalan tölgylevél. Valamennyi stilizált ábrázolásban, jellemző körvonalakkal s a főerezet jelzésével, sárga színnel.
  • A kapa mellett balra két, álló, kocsánytalan tölgylevél, alatta balra néző, balra dőlő három bükkfalevél (rajza, színe ugyanolyan, mint a jobb oldalon lévőké).
  • A sisaktakaró piros-zöld-kék színből áll. A zöld a legszélesebb, középső alapszín, felette piros színű szalagok, többnyire kék visszahajlással. A felső két szalag a korona mellett kék színű, visszahajlása piros. A korona alól, középről két zöld színű szalagocska nyúlik le a címerpajzs felé, a korona felé visszakunkorodó végük kék.
  • A sisaktakarót sárga színű, ötágú, egyszerű, gombos korona fogja össze. A korona sárga színű, a sisaktakarót a korona alatt közvetlenül összefogó páros abroncs felső része kék színű, alsó része fehér.

A címer és a sisaktakaró alatt a címerpajzs formájához igazodó, fehér színű szalagon kék színű, egyedi hatású betűkkel, ívesen található a felirat: ÓFALU.

Ófalu község
Kép: kreztiborPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei