Óföldeák község címere

Óföldeák címere álló, csücskös talpú pajzs. Kék mezejének ezüsttel fodrozódó zöld vizén feketével pántozott aranyos csónakban balra forduló, természetes színű, kiterjesztett ezüstszárnyú, ezüst ágyékkendőt viselő, aranyhajú angyal ül, és fekete lapáttal bal felé evez.

A pajzsra balra forduló, aranyszegélyű és pántozatú, vörös bélésű, természetes színű, pántos tornasisakot helyeztek, nyakában aranyszalagon aranymedália, rajta ötágú aranyleveles korona (a koronapánton és a három levélben zöld, vörös, zöld ékkövekkel, a közbeeső ágakon gyönggyel).

A koronából balra forduló és néző, kettős farkú, fegyverzett aranyoroszlán növekszik, mindkét mancsával aranymarkolatú, zöld babérággal körülfont ezüstös pengéjű szablyát emel a feje fölé. A foszlányok: jobbról vörös és ezüst, balról kék és arany.

Óföldeák község
Kép: MyFacePanoramio

Amikor a címeralkotás és címerhasználat reneszánszát éljük, a két település: Földeák és Óföldeák az egykori címer felelevenítése mellett döntött, jelezve testvértelepülés voltukat címertöréssel oldották meg a címerválasztást, mégpedig úgy, hogy Földeák örökölte az 1912-ben elnyert címert, Óföldeák pedig címerképében, figurái irányaiban és motívumaiban ennek a fordítottját használja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei