Okány község címere

Okány község címere vágott pajzsforma, alul csücskös, kék háttér, melyet középen végigfutó aranysáv két részre oszt. A jobb felső sarokban ezüsthold világít, a bal felső sarokban aranyló, 16 ágú aranynap sugárzik. Középen ezüstpelikán kitárt szárnyakkal. Az alsó mezőben aranyszínű búzakéve lebeg.

Okány község
Kép: Balogh LászlóPanoramio

A kék szín a tisztaság, igazság, hűség színe. Nap-hold mindig párban. A naphoz való viszonya határozza meg hold jelentését (átváltozás, ismétlődés, növekvés, újjászületés, újrakezdés. Legrégibb idők óta tisztelt égitest), a naptól nyeri fényét a hold. Az aranysáv fölött ezüstpelikán, az önfeláldozás szimbóluma. Alul a pajzstalpon aranyló búzakéve, az állandóan újjászülető élet szimbóluma, a termékenységet, az élet örök megújulását szimbolizálja, agrármúltra utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei