Olaszfalu község címere

Olaszfalu község címere két, egymásra tett pajzsból áll.

  • Az alsó, ún. háromszögű pajzs hasított, jobbról vörössel és ezüsttel hétszer vágott mező, balról kék.
  • Az első és negyedik vörös máz között kisebb, lófejpajzs formájú boglárpajzs van.
  • A vörös-ezüst mázzal borított pajzsrész a település Árpád-kori elnevezésére utal.
  • A pajzsok tengelyében kitüntetett helyen egy fa elvont, jelképszerű ábrázolása látható, "életfa", mint az erdőkultúra kifejezője.
  • A nagy pajzs kékje a németajkú lakosság népművészetének (bútor, viselet) domináns színe, egyben az égbolt is.
  • A második (vörös) és a harmadik (ezüst) máz között, a lófejpajzs két nagyobb ívéhez simulóan jobbra és balra egy-egy ekevas jelzi a községben élők egyik fő megélhetési forrását, a földművelést.
  • A pajzs alakja (lófejpajzs) az állattenyésztésre, a zöld színe a fejlett kertgazdálkodásra emlékeztet. A lófejpajzsot, benne a fát, valamint az ekevasakat két oldalt aranyló (sárga) vonalak keretezik (közvetett Nap-jelkép).
Olaszfalu község
Kép: CattamerPanoramio

Olaszfalu címerét Szűcs István Miklós okl. képzőművész, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének és a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti tagozatának köztestületi tagja tervezte és valósította meg. A címeralkotó a jelenkori törekvéseket is szimbolizálja a címerképeivel, motívumaiban és a kompozícióban a település két hajdankori falupecsétjét is felhasználja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei