Orci község címere

Orci község címere álló, kerek talpú vörös pajzs, kék boglárpajzzsal.

  • A címerpajzs vörös mezejében jobbra fordult, nyelvét kiöltő, kétfarkú aranyoroszlán áll, amely a jobbjában aranymarkolatú és keresztvasú ezüstpengéjű szablyát tart, balját támadólag nyújtja.
  • A boglárpajzs kék mezejében egymással a száraik közepénél összefonódó M és A betűk, melyek fölött leveles aranykoronából latin kereszt nő ki, a betűk alatt hatágú aranycsillag.
Orci község
Kép: roywaterPanoramio

A címer a település korábbi birtokosaira, és egyben Orci történeti múltjára utal. A nagypajzs oroszlánja a település nevét viselő és 1733 óta a község földesuraként szereplő báró Orczy család nemesi címerében szerepel. A XIX. századtól kezdve a piarista rend lett a település birtokosa. A rend címerének fő szimbóluma látható a boglárpajzsban. Az M és A betűk Szűz Mária nevének első két betűje, illetve hazánkban a "Mária Anyánk" szavak rövidítése.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei