Ostffyasszonyfa község címere

Ostffyasszonyfa község címere álló, csücskös talpú, ezüsttel szegélyezett pajzs. A címerpajzsot kettéosztó vonal a terület metszetének felszíni alakulatait követi. A bal oldalon a Rába-meder látható a víz jelével, a jobb oldalon a Cser magasabb, dombos térszintje, kettő között pedig a jellemző talajlépcső. A vörös kavics stilizált ábrázolása kitölti a címerpajzs alsó részét, ezen nyugszik az egész táj.

Az a domb, amelyen a két templom látható, szándékosan követi a magyar Szent Korona körvonalait. A két templom az épített községnek és az itt élő két gyülekezetnek a szimbóluma.

Három csillag (a reménység és az állandóság szimbóluma) látható a címeren. A hármasságnak több értelmezése ismert: Szentháromság, hit-remény-szeretet, múlt-jelen-jövő, férfi-nő-gyermek. Minden ilyen hármas viszonylat kifejezi az egymásra utaltságot és az egyenrangúságot. A címerpajzs tetején sasszárny, mely szimbólum az Ostffy család címerében is megtalálható volt.

Ostffyasszonyfa község
Kép: Bóka IstvánPanoramio

Ostffyasszonyfa község a Rába-ártér peremén fekszik, egy része az ártérre, más része a Kemeneshátra települt.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei