Osztopán község címere

Osztopán község címere álló, csücskös talpú pajzs, melynek vörös mezejében lebegtetett, zöld levelű és szárú kék szőlőfürt, melyet két, alul keresztbe tett szárú, arany búzakalász keretez, a szőlőfürt fölött lebegtetett, hegyével lefelé, élével balra fordított ezüst ekevas. A címerpajzsot oldalt egy-egy alul keresztbe tett szárú faág keretezi, jobb oldalról természetes barna színű makkokkal megrakott zöld tölgyfaág, balról vörös bogyóterméssel megrakott ezüst olajág.

Osztopán község
Kép: Attila KissPanoramio

A címer a település 1908-as címeres pecsétje alapján készült, melyet az Országos Törzskönyvi Bizottság fogadott el. Az ekevas és a búzakalász a településre a múltja során jellemző mezőgazdasági termelést, mint a község lakóinak fő foglalkozási ágát, a szőlő pedig a szőlőtermelést és a borászatot jelenítik meg. A szőlőfürt már a XIX. század végén használt községi címerben is szerepelt.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei