Öreglak község címere

Öreglak község címere három részre osztott álló, csücskös talpú pajzs.

  • Első vörös mezejében két vízszintes ezüstpólya,
  • a második kék mezejében három lefelé fordított lebegő arany nyílvessző, melyeket egy vízszintes aranygyűrű övez, és két oldalról egy-egy ezüst sasszárny keretez.
  • A harmadik zöld mezejében két hullámos kék pólya, amely fölött lebegtetett, bezárt ajtóval és ablakokkal ellátott, rovátkolt arany várfal.

A pajzson lévő rostélyos sisak ékkövekkel díszített aranykoronáján ezüstpáncélos kar könyököl, amely aranymarkolatú és keresztvasú ezüstszablyát tart. A takaró jobbról kék-arany, balról vörös-ezüst.

Öreglak község
Kép: Attila KissPanoramio

Öreglak község történetében jelentős szerepet játszott a Jankovich család, mely 1687-től a XX. század közepéig volt birtokos a településen. Az ő címerükből lett átvéve a sasszárnyak között lévő három nyílvessző és az aranykorona. A harmadik mező zöld színe a község mezőgazdaságát és szőlőművelését jelképezi, a stilizált vár a hajdani Lakvárra emlékeztet, a vár alatt lévő hullámos pólyák a községet átszelő két patakot szimbolizálják.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei